Segons informa el diari La Vanguardia, que cita fonts diplomàtiques, el Ministeri d’Assumptes Exteriors ultima amb Oman la redacció d’un conveni pel trasllat de Fátima Ofkir a Espanya. Ofkir té 24 anys i en fa 4 que la van condemnar a cadena perpètua per portar 7 quilos de morfina a sobre. És la presa més jove encarcerada a l’estranger.

Aquest conveni, que encara no té una data de signatura, permetria que la jove hospitalenca pugui complir la condemna a una presó espanyola.

Les autoritats espanyoles fa 3 anys que intenten subscriure aquest conveni de trasllat de condemnats amb Oman i seria similar a l’acord que es va signar el 2022 amb Qatar.

Fátima Ofkir va ser presidenta hospitalenca del Consell Nacional d’Infants de Catalunya i havia de començar els seus estudis d’educació infantil un mes després de la seva detenció. Havia estat jugadora de softbol a l’Hércules, feia teatre, ràdio a Torre Barrina i també havia estat membre del Consell de Nois i Noies de la ciutat.

La jove hospitalenca ha viscut situacions desesperants a la presó, tal i com ja ha explicat en diferents ocasions als mitjans de comunicació de L’Hospitalet, la seva advocada, Mónica Santiago, amb les dades limitades a la seva família i també a la seva advocada, i s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies de la presó. 

Des de L’Hospitalet, es va impulsar la web freefatima per a la família.