La xarxa de Metro disposarà d’un nou mapa tàctil que faciliti la interpretació a les persones cegues i amb discapacitat visual. Serà consultable en tres estacions i es distribuirà als Punts TMB i als centres de control de la xarxa.

L’actualització ofereix una lectura més clara i senzilla de la xarxa. Hi ha més espai entre línies i cadascuna té una textura diferent i els enllaços i límits geogràfics tenen relleu per facilitar la seva lectura i atorgar la màxima autonomia.

S’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de l’ONCE amb TMB. El conseller delegat de TMB, Xavier Flores ressalta “l’oportunitat de continuar treballant plegats per implementar solucions des d’una gestió responsable de forma inclusiva i integradora, posant-los al servei de la gent per millorar la qualitat de vida en el seu dia a dia”.

Durant el mes de febrer es farà una prova pilot del nou plànol a les estacions de Rocafort (L1), Hospital Clínic i Sant Pau (L5). A més, durant el mateix mes de febrer el mapa es distribuirà en els punts d’informació de TMB d’Universitat, Diagonal, la Sagrera i la Sagrada Família i als centres de control de la majoria d’estacions de la xarxa de metro.