Coincidint aquesta setmana amb l’inici del procés de preinscripció escolar, s’ha obert un nou punt TIC al mercat municipal de Santa Eulàlia. Un servei gratuït que ajuda a realitzar tràmits digitals a tothom que ho necessiti. També n’hi han operatius als mercats municipals del Centre i de Bellvitge, al centre municipal La Florida Ana Díaz Rico i a la plaça de les Germanes Ocaña de Collblanc.

Usuàries com l’Elona s’han apropat avui al MercaTIC de Santa Eulàlia per fer, precisament, el tràmit de la preinscripció escolar. Un servei que han valorat positivament ja que “necessitava inscriure el meu fill a I3 i no sabia com fer-ho”.

Tot i que l’ajuda per realitzar tràmits administratius és un molt demandada, no és un dels serveis més sol·licitats. Insaf Ezzanouni, treballadora del MercaTIC Santa Eulàlia, ha explicat que “molta gent gran no sap com funciona el seu mòbil. Venen perquè, per exemple, no saben com escriure un missatge a whatssap, o com esborrar una foto. En això també els ajudem”.

L’Ana María ha repetit diverses vegades al MercaTIC. Comenta que “la última vegada vaig venir perquè volia enviar un missatge i no sabia com fer-ho. Vaig venir al MercaTIC i em van atendre molt bé. Com no tinc internet segur que vindré més vegades”.

El MercaTIC de Santa Eulàlia funciona a ple rendiment

El personal dels punts TIC són joves que es trobaven sense feina i sense estudis. Des de la Fundació Sargim els han format en l’ús d’eines digitals per poder acompanyar a les persones que sol·liciten el servei.