L’Esplai Can Serra tindrà nova seu al llarg d’aquest any 2024, una vegada hagi finalitzat la remodelació i l’adequació d’unes dependències del mercat municipal del barri, a la plaça de la Carpa.

Aquest mes de gener han començat les obres de rehabilitació d’un local que a hores d’ara està en desús i de l’antic supermercat, amb una superfície total construïda de prop de 300 metres quadrats.

L’Esplai de Can Serra va començar a prestar serveis d’educació en el lleure a la infància i l’adolescència del barri l’any 1971 i actualment està ubicat a la Carretera d’Esplugues. Històricament, la comunitat de l’esplai ha reivindicat un espai més cèntric i més accessible.

La tinent d’alcaldia de Drets Socials, Laura Garcia Manota, ha admès que la comunitat de l’Esplai Can Serra “ha tingut molta paciència” i ha assegurat que el nou espai “serà més digne i més accessible i permetrà que l’esplai estigui més a prop dels veïns i les veïnes”.

La futura seu de l’Esplai Can Serra disposarà d’un espai polivalent per fer-hi activitats adreçades als diversos grups de mainada i també un espai diferenciat per al jovent, a banda d’un espai de recepció, un punt de trobada, despatx per a activitats administratives i un magatzem.

Laura García Manota ha destacat que “han estat creixent molt, amb moltes més activitats, i també en volum d’infants i joves i poder disposar d’aquest nou espai serà una molt bona notícia per a ells i elles”.

El projecte de la nova seu de l’Esplai Can Serra al mercat municipal té un pressupost de 284.000 euros. Segons els terminis previstos, les obres hauran de quedar enllestides en sis mesos.