El Teatre Joventut ha acollit aquesta nova edició del Memorial Antonio Mairena, la número 41. En aquesta ocasió s’ha retut homenatge a Antonio Ruiz, que va morir a l’octubre de l’any 2022. A l’acte s’han reunit quasi quatre-centes persones, omplint l’aforament del teatre.

Antonio Ruiz va ser president de la Peña Flamenca de L’Hospitalet, una de les entitats encarregades d’organitzar aquest festival de flamenc. No només va tenir aquest paper, sinó que també va ser presentador d’alguns dels actes que preparaven i va ser un gran estudiós i seguidor de la cultura flamenca, arribant a ser congressista de flamenc d’Espanya. El seu germà, Jesús Ruiz, present al festival, ha afegit que “per la família ha estat un reconeixement molt important. Va fer molt per la penya, des dels anys 70 i ella ha estat molt estimat al món del flamenc, ell tenia centenars de discs i llibres sobre el tema”.

Aquest festival, que es troba emmarcat en les Jornades Commemoratives del Dia d’Andalusia, ja és tota una tradició per la ciutat. “Ens disposem a viure una nova edició del festival, en aquest cas el 41è aniversari del Memorial Antonio Mairena, i per això tenim una programació de luxe, de la qual estic segur que el públic podrà gaudir-ne”, ha declarat el president de la Peña Flamenca de L’Hospitalet, Pedro García Centeno.

L’esdeveniment està presentat per Antonio Menchón i les actuacions que encapçalen el cartell estan a càrrec d’Antonio Reyes, la cantaora Filo de los Patios o Ismael Cabrera. A la guitarra trobem les intervencions d’Antonio Carrión i Paco Garfia, mentre que del ball s’ocuparà Yoel Vargas. L’acte també ha comptat amb representació institucional, amb la visita de l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín.