L’entrenament solidari serà aquest dissabte 26 de març dividits en dos torns (10h i 11:45h). Es durà a terme al Crossfit Travessia (Trav. Industrial, 107-109). Hi hauran exercicis físics per a tots els nivells. El preu per assistir-hi són 10 euros que es destinaran, íntegrament, al programa de Trastorns de Conducta Alimentària de la Fundació Sanitària Sant Pere Claver que es desenvolupa des del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Sants-Montjuïc.

Es tracta d’una acció solidària que organitza Marmota Team, un grup d’esportistes professionals que, un cop a l’any, de forma coordinada amb altres proveïdors, organitzen aquest entrenament per donar suport a entitats del territori.
A més de l’entrenament, tots els assistents rebran una bossa d’atleta amb una samarreta amb el nom de l’entitat Sant Pere Claver i el nom de tots els patrocinadors, entre altres obsequis.

Els trastorns de la conducta alimentària es caracteritzen per alteracions en la forma de pensar, de sentir i de comportar-se en relació amb l’alimentació, el pes o l’esquema corporal. Durant la pandèmia, s’ha pogut observar un augment d’aquest tipus de trastorns que consulten a la xarxa pública de salut mental, així com una major gravetat dels mateixos.

Per donar-hi resposta, des del CSMIJ s’organitza un programa d’atenció específic mitjançant intervencions grupals especialitzades d’elevada intensitat. A través d’un grup psicoterapèutic que es reuneix setmanalment, es treballa la relació amb el propi cos i conceptes com l’autoimatge, l’acceptació o la corporalitat. També es dóna suport a les famílies de les joves ateses a través d’un grup psicoterapèutic de pares i mares per tal d’ajudar a comprendre la dimensió d’aquesta problemàtica, millorar la relació amb els fills i filles i compartir l’experiència.

La recaptació de fons realitzada per Marmota Teams anirà destinada íntegrament per aquest programa amb l’objectiu de poder consolidar aquesta experiència assistencial. En el cas que es vulgui fer una donació sense assistir a l’esdeveniment, es pot fer transferència, amb concepte Donació TCA + DNI, al següent número de compte:

Fundació Sanitària Sant Pere Claver – Banc Sabadell

IBAN: ES68 0081 1595 3400 0100 0408

BIC: BSAB ESBB

SWIFT: BSABESBBXXX