Segons les dades que ha publicat l’Incasòl de la Generalitat referents al primer trimestre del 2023. Així, el preu del lloguer continua enfilant-se a L’Hospitalet: en el darrer any ha pujat un 5,8%. És una tendència que també experimenten altres ciutats de l’àrea metropolitana.

El preu del lloguer de l’habitatge toca sostre a L’Hospitalet. Arriba al seu màxim històric. 774 euros al mes, és el preu mitjà que es paga a la ciutat per llogar un habitatge, segons les darreres dades de l’Incasòl de la Generalitat.

Això suposa una pujada del 5,8% respecte ara fa un any. D’aquesta manera, continua l’escalada del preu de lloguer, que a l’anterior trimestre ja va suposar un rècord per la ciutat amb 770 euros al mes.

L’Hospitalet segueix la tendència d’altres ciutats de l’àrea metropolitana com Barcelona que també ha arribat al seu màxim històric. A la capital catalana es paga un preu mitjà de 1.087 euros al mes pel lloguer d’un pis. A Badalona, el preu mitjà és de 819 euros al mes, a Cornellà, 745 euros o Esplugues 906 euros.

Aquesta notícia sobre l’alça del preu del lloguer arriba justament el dia que s’ha fet públic que a partir del juliol els contractes de lloguer que es renovin podran apujar el preu sense límit. I és que el govern espanyol ha decidit finalitzar la pròrroga de sis mesos per als contractes de lloguer que va posar en marxa durant la pandèmia.

Sobre aquest final de la pròrroga, l’equip de govern justifica que amb la nova llei d’Habitatge que ha entrat en vigor, ja hi ha mesures de protecció pels arrendataris vulnerables, que poden demanar pròrrogues del preu del contracte.