Alumnes de 1r i 2n d’ESO de 12 instituts públics de la ciutat arriben a Pavelló Municipal d’Esports Juan Antonio Bastante. Són delegats i delegades de classe i consellers i conselleres escolars. Participen en la primera jornada formativa de l’any per a aquest col·lectiu que organitza el Servei de Joventut.

En aquesta edició es treballarà la importància de la figura dels delegats i de les delegades en la comunitat educativa i com el professorat pot reforçar i enfortir aquest paper. I ho faran “jugant” amb Lego. Dirigits per professionals de l’entitat MasQueLearning faran servir la metodologia del Lego Serious Play. Alumnes i professors treballaran en equips mixtos que a través del treball col·laboratiu fomentaran el pensament creatiu i la implicació activa de tots els participants.

Les Jornades Formatives per a Consellers i Conselleres Escolars i Delegats i Delegades s’hi fan des de fa 16 anys i són un espai de trobada, de reflexió i de formació per al jovent implicat de forma activa en el seu centre. 

El pròxim 25 de gener es farà una nova sessió per als alumnes de 3r i 4t. Els instituts que hi participen són Santa Eulàlia, Rubió i Ors, Bisbe Berenguer, Pere Lliscart, Torras i Bages, Jaume Botey, Pedraforca, Bellvitge, Eudard Fontserè, Apel·les Mestres, Margarida Xirgu i Eugeni d’Ors.