El laboratori territorial de l’Àrea Metropolitana Sud, ubicat a l’Hospital Universitari de Bellvitge ha incrementat la seguretat de les proves dels pacients per avançar cap a la medicina personalitzada i millorar la seva resposta cap al gran increment de pacients.

El centre analitza proves que provenen de 73 centres d’atenció primària de l’Hospital de Bellvitge i de l’Hospital de Viladecans.

La nova reforma inclou la creació de nous espais de coordinació tècnica, gestió i direcció.

Fases del projecte de creixement

La millora del servei es va iniciar l’any 2019 i va suposar la construcció del Laboratori CORE, que concentra les grans cadenes d’anàlisi automatitzades encarregades de les determinacions més freqüents (suposen un 70% del total), i dels laboratoris d’Immunologia i de Microbiologia, a més del trasllat de les proves de primària que es feien al CAP Just Oliveras. 

L’any 2022 es van afegir el Laboratori de Microbiologia i el d’Anàlisi Molecular, en col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO), equipats tots dos amb la tecnologia més avançada.

En el 2023 el centre va realitzar un total de 13.400.000 proves, i això va suposar analitzar més de 4.000 sol·licitats diaris.

Segons Núria Llecha, directora del laboratori, s’han guanyat nous espais com sales de treball pels residents i sales per fer reunions”.

La responsable del servei assegura que la finalització del projecte ha suposat una millora del model de treball, fent-lo més eficient, amb processos d’anàlisi automatitzats i espais habilitats que asseguren la integritat de les proves dels pacients i la seguretat dels professionals durant tots els processos.