El que va començar com una aventura per explorar, ha acabat amb el Joventut L’Hospitalet jugant per un títol europeu. El júnior femení de l’entitat disputarà, des d’aquest divendres, la final a 4 de la European Girls Basketball League, una competició que reuneix a equips d’alt nivell de tota Europa.

El Joventut L’Hospitalet ha arribat a aquesta final a 4 després de tres tornejos classificatoris. El conjunt entrenat per David Pérez va iniciar aquest objectiu sense moltes pretensions però la realitat esportiva l’ha situat entre els quatre millors equips. “El primer torneig que vam anar a Lituània vam veure que hi havia molta diferència física però som un equip de cor i de creure”, explica el tècnic. Una de les jugadores del conjunt hospitalenc, Jana Fuster, reforça el discurs: “Potser no tenim un gran talent però la unió entre nosaltres i les ganes de guanyar és el nostre tret característic”.

Una altra de les jugadores de l’equip de Les Planes és Andrea Sanahuja. Lesionada, no ha pogut jugar el torneig però sí ha acompanyat l’equip en totes les prèvies classificatòries i també ho farà a la final a 4: “Ho he vist des de fora però ho he afrontat amb molta il·lusió i moltes ganes. Ha estat una experiència molt guai de viure”.

I ara, un cop a Riga, per què no seguir somiant? David Pérez assegura que l’objectiu és guanyar: “És la nostra idea. Ho hem preparat tot i anirem a per totes. Després veurem què passa però intentarem arribar al màxim i si podem portar la copa a casa representant L’Hospitalet perfecte”.

El Joventut L’Hospitalet està a Riga des d’aquest dimecres i ja prepara el debut, divendres a les 16:30h contra l’Stara Tura. Dissabte disputarà dos partits més i diumenge esperem que jugui la gran final.