El lligam entre la residència de gent gran Francisco Padilla i l’institut Rubió i Ors, de Pubilla Cases, ha donat com a resultat tangible que l’aula taller i el gimnàs de la residència tingui ara unes parets ben lluents i decorades amb un arbre; i com a resultat intangible però encara més fort,vincles entre les persones residents i el jovent del centre educatiu.

Com que a les parets d’aquestes dependències calia una mà de pintura, a la residència Francisco Padilla van pensar que fora bona idea fer un mural d’un arbre, símbol d’arrelament i contacte amb la Natura i com element decoratiu fàcilment adaptable a les quatre estacions de l’any.

L’alumnat de l’institut Rubió i Ors s’ha encarregat de pintar les parets i també van proposar diversos tipus d’arbre i, finalment, les persones residents van acabar votant per un cirerer japonès.

Crecencia Lupi Arroyo Fernández, és usuària de la residència Francisco Padilla, i ha assegurat que “l’aula taller i el gimnàs han quedat molt bé, qualsevol diria que ho ha fet un professional. I l’arbre també ha quedat preciós”.

L’educadora social, Pilar Ribé Gassò, ha destacat que gràcies a “un procés participatiu elles i ells han pogut escollir allò que volien tenir en un espai de la seva residència”.

En el marc del programa ‘GenerAccions’, professionals la residència Francisco Padilla ha fet a l’institut Rubió i Ors a fer tallers sobre com abordar la situació de dependència en què es troba molta gent gran. Al capdavall, pintar i decorar les parets ha propiciat establir relacions personals.

Yndira Rojas Medina, directora de la residència Francisco Padilla, creu que ha estat important que el jovent de l’institut “sàpiga realment com és i què és la dependència, com la percep la gent gran, i com és viure en una residència“.

I Gloria Mordán Sánchez, ha explicat que “allò que m’ha motivat a fer aquesta activitat és que els meus avis o be ja han mort o bé estan lluny, així que els temps que passó aquí amb ells és com si estigués amb els meus avis“.

La residència Francisco Padilla, emplaçada a l’avinguda de l’Electricitat, a Pubilla Casas, i gestionada pel Consorci Sanitari Integral, dóna molta importància a la interacció entre la gent gran i el jovent, i per aquest motiu rep visites al llarg de l’any de centres educatius d’arreu de la ciutat.