La portaveu del Partit Popular de L’Hospitalet, Sonia Esplugas, ha demanat que l’Ajuntament aporti solucions per a què els parcs de la ciutat disposin de més ombra que ofereixin confort climàtic. Els populars ja van presentar una moció al ple municipal de juliol de 2019 per la instal·lació de sistemes de protecció contra el sol en aquestes zones de joc i critiquen que des de l’equip de govern no s’ha actuat en aquest sentit.

A la plaça de Guernica, on el sol deixa pocs espais per protegir-se, Esplugas ha denunciat que “el Partit Socialista incompleix sistemàticament les mocions que s’aproven al ple” i reafirmat que cal garantir els espais d’ombra necessaris “ara que s’acosta el bon temps i l’afluència d’infants serà màxima”.

Esplugas reconeix que el decret de sequera de la Generalitat ha dificultat la plantació d’arbrat, que hauria proporcionat una ombra natural però que “nosaltres vam impulsar la moció al 2019 i apostàvem per opcions alternatives, com els tendals”. “En espais com aquests”, diu senyalant el parc infantil al seu darrere, “on la calor és especialment forta durant les hores centrals, s’haurien de dotar de mecanismes per pal·liar [els efectes de les temperatures elevades]”.

Amb motiu del Dia Mundial contra el càncer de pell el proper 13 de juny, Esplugas també ha incidit en la necessitat de l’Ajuntament de dotar les escoles de dispensadors de crema solar.