Al 2008, el grup de veïnes Memòria de barri de la Torrassa va crear un bloc a Internet on van començar a recollir vivències i històries del barri. “Algunes de nosaltres no havíem tocat mai un ordinador però ens vam unir per explicar a la web la història del nostre barri”, recorda la Núria Alujas, una de les primeres dones que va emprendre aquest repte.

Implicades en la transmissió de la memòria de la Torrassa, van ser actives a peu de carrer i van cantar espontàniament davant el Castell de Bellvís, quan aquest va ser descobert a l’interior de la Casa de la Torrassa. Ara, quinze anys després, han tornat a cantar la sardana “Les noies de la Torrassa” per retre homenatge a les dones que van crear la iniciativa Memòria de barri de la Torrassa.

“Com celebrem els quinze anys hem volgut rentre homenatge a les veïnes pioneres que van obrir aquest bloc on es recopilen fotografies, vídeos i testimonis veinals per mantenir viva la memòria del barri”, explica la Mila Serrano, membre del grup Memòria de barri La Torrassa. Però no només fan la vista enrere a una forta activitat veinal, sinó que expressen un desig pel futur: poder cantar “Les noies de la Torrassa” als jardins d’un Castell de Bellvís rehabilitat i obert al públic.