El nou tanatori  del grup de serveis funeraris Mémora a L’Hospitalet ha estat inaugurat oficialment avui, 30 d’octubre, per l’alcaldessa, Núria Marín. Es tracta d’unes instal•lacions de 2.700 metres quadrats emplaçades a l’avinguda Vilanova, a Santa Eulàlia. 

El grup Mémora ha invertit 3,2 milions d’euros en l’adequació d’aquesta antiga nau industrial en equipament funerari. Entre d’altres serveis, el nou tanatori compta amb sis sales de vetlla, una oficina d’atenció a les famílies, un oratori amb capacitat per a 120 persones, una sala de tanatopràxia, el tractament estètic dels difunts, i la possibilitat d’extreure teixits i mostres d’ADN dels difunts.

També ofereix atenció psicològica a les famílies per afrontar el moment del dol, servei de càtering, acompanyament musical i un catàleg de cerimònies funeràries de diverses confessions religioses, fins i tot laiques.

Les previsions són que atengui 1.500 famílies anuals i doni cobertura a 260.000 usuaris potencials.

Joan Berenguer, director general del grup Mémora per a Barcelona i l’àrea metropolitana, ha explicat que “creiem que són uns instal•lacions molt acollidores i funcionals que permeten que les famílies puguin gaudir d’intimitat en moments tan difícils com la mort d’un familiar o un ésser estimat”.

Berenguer també ha posat l’accent en la diversitat d’oferta de serveis funeraris de la qual gaudiran a partir d’ara els ciutadans de L’Hospitalet i d’altres poblacions.

De la seva banda, l’alcaldessa, Núria Marín, ha dit que el nou tanatori de l’avinguda Vilanova és una constatació més d’empreses que volen tenir presència a L’Hospitalet i a l’àrea metropolitana. “Donem la benvinguda a unes de les empreses líders del sector dels serveis funeraris i ens hem de felicitar per l’aposta que han fet d’instal•lar-se a la ciutat. Al voltant dels serveis funeraris hi ha una possibilitat d’activitat económica que hem d’aprofitar”, ha dit Marín.

Marín també ha destacat el “magnífic treball arquitectònic” que l’empresa ha dut a terme per reconvertir una antiga nau industrial en un equipament de serveis funeraris, i ha afegit que l’Ajuntament és receptiu a aquesta mena d’iniciatives.

Amb el centre de L’Hospitalet, el grup Mémora, una de les principals empreses del sector dels tanatoris, crematoris i gestió de cementiris, reforça la seva implantació a l’àrea metropolitana, on ja compta amb tanatoris a Esplugues i Molins de Rei.

A tot Espanya, el grup explota i gestiona 125 tanatoris, 26 crematoris i 23 cementiris. L’any 2012, Mémora va superar els 165 milions d’euros de facturació.