El Centre Cultural Santa Eulàlia ha estat l’epicentre de la gran celebració de l’entitat Ela-Ela Teatre, que ja fa 25 anys que porta el teatre a tots els racons de la ciutat i també a altres indrets, tant del territori català com de fora. L’esdeveniment ha consistit la representació de la part final de l’obra d’aquesta temporada, Medea; un parlament on han pogut intervenir les figures més rellevants de l’entitat, tant en la seva formació com actualment i un pica-pica per acabar la jornada de forma més distesa.

Un altre dels plats forts del dia ha estat l’estrena d’un documental que recull la trajectòria d’aquest quart de segle d’història d’Ela-Ela. Amb entrevistes a centenars de membres que han passat per la companyia, també recull imatges i vídeos dels seus inicis, quan encara era una activitat extraescolar a l’Institut Santa Eulàlia. “He inclòs de tot. Hi ha fotos, vídeos —de cada any des del 2000—, fins a l’obra que representem actualment, Medea. M’ha quedat bastant bé, estic molt satisfeta amb el resultat”, ha declarat l’Andrea Lozano, membre d’Ela-Ela i l’encarregada d’editar el vídeo.

Ela-Ela va començar com una extraescolar més d’un institut de barri, el de Santa Eulàlia i ha esdevingut una companyia teatral de renom dins de la ciutat. El grup ha reunit a joves que han trobat la seva segona família en el teatre, amb hores d’assaig interminables i mil i una aventures. “El teatre és una forma de viure. Jo fa 18 anys que estic en aquest grup i en tinc gairebé 30. Jo no entenc la vida sense el teatre. Tots els meus amics formen part d’Ela-Ela, han estat una família trobada”, ha explicat el president del grup, el Daniel Sáez.

“Per mi, Ela-Ela és una part fonamental de la meva vida. De cara al futur m’agradaria poder-ne tenir un espai propi per nosaltres, un lloc per poder assajar, per compartir estones de tallers, de creació; on poder reunir-nos i compartir èxits”, ha afegit també la Laura Olmos, membre de la Junta i part de la companyia, respecte al que espera pel grup en els pròxims anys.

El grup ha tornat a demostrar el poder transformador del teatre en una ciutat com L’Hospitalet. Des de l’entitat, esperen poder continuar creixent i anar incorporant nous membres, mentre celebren encara haver arribat als 25 anys de vida i amb ganes de celebrar-ne 25 més.