L’any 2008, un grup de veïns i veïnes de La Torrassa van posar fil a l’agulla amb la creació d’un blog que recollia fotografies antigues fetes al barri provinents dels arxius familiars. Volien així recuperar i compartir els seus records i vivències així com explicar com era el barri que s’estimen fa més de 50 anys.

15 anys més tard, el blog de memòria continua ben viu. Tot i que algunes de les veïnes pioneres ja no hi són, amb el temps el grup s’ha anat renovant amb la incorporació de nous membres.

Aquest any volen retre un homenatge a aquelles persones que van impulsar la iniciativa amb la cantada d’una sardana que el compositor Ventura Tort va dedicar a “Les noies de la Torrassa” l’any 1945.

Una de les veïnes implicades en aquest homenatge és la Conchita Algarra que recorda haver ballat aquesta sardana quan era jove a la Plaça Espanyola. Quan es feien ballades gairebé cada diumenge.

“Volem tornar a cantar aquesta sardana en el mateix lloc (davant del Castell de Bellvís) que ho van fer les veïnes pioneres del Grup de Memòria, l’any 2008”, ha afegit la Conchita.

Antònia Torrens, Carme Penedès i Núria Aluges. Integrants del primer grup motor l’any 2008 cantant la sardana “Les noies de La Torrassa”.

Ara, el grup es troba immers en la preparació de la celebració dels 15 anys que es farà durant el mes de març amb l’estrena de la sardana i un recorregut pel barri per divulgar la seva història.

L’Antònia Torrens, una de les pioneres, ja no hi és, però a la Carme Penedès i la Núria Aluges se’ls farà l’homenatge en vida.