Al setembre de l’any 1998, un grup de divuit dones es van reunir a l’Associació de Veïns del Gornal i, més tard, van iniciar el  projecte de constitució del Grup de Dones, independent de l’Associació. Ara el Grup de Dones del Gornal fa 25 anys i ho celebren amb unes jornades de portes obertes. L’objectiu és donar a conèixer al barri la seva oferta d’activitats i poder sumar noves sòcies a l’entitat.

Durant aquests 25 anys, han organitzat tallers i cursos de tot tipus. La setantena de sòcies del Grup troben en l’entitat un espai de trobada i una xarxa de confiança mútua. Una funció social que s’afegeix a l’acció reivindicativa a favor dels drets de les dones.

Una lluita que l’any 98  va motivar que un grup de veïnes del Gornal formessin el Grup de Dones. Una entitat que amb el pas dels anys s’ha involucrat en moltes altres qüestions del barri.

En aquest sentit, Teresa Jiménez Villarejo, una de les fundadores del Grup de Dones del Gornal explica que “érem moltes dones que estàvem a diferents entitats del barri i vam decidir fer un grup de dones. Ha estat una entitat molt del barri, i hem participat a tots els esdeveniments importants”.

25 anys després, el futur del Grup de Dones passa per un relleu generacional que no perdi de vista el camí recorregut. Una llarga trajectòria que l’entitat commemorarà aquest divendres amb un acte de celebració al Casal Cívic del Gornal.

La presidenta del Grup de Dones del Gornal, Núria Farré, a l’Espai de l’Entrevista (al vídeo de la part superior)