El Banc dels Aliments de Barcelona organitza la nova edició del Gran Recapte d’Aliments. Impulsada pels quatre Bancs d’Aliments catalans, la nova edició es celebrarà els propers 24 i 25 de novembre, sota l’eslògan “Alimenta el que importa”.

Els Bancs dels Aliments necessiten d’unes 18.000 persones voluntàries, que ja es registrar a la web www.granrecapte.com.

El voluntariat serà present en molts supermercats durant els dos dies, per animar a fer donacions i coordinar els punts de recollida.

El 2022, els quatre Bancs dels Aliments catalans van distribuir 29,5 milions de quilos d’aliments, a més de 240.000 persones.

El voluntariat és una peça clau

Les persones voluntàries seran presents als punts de recollida el divendres 24 i el dissabte 25 de novembre a l’entrada de la botiga i portant una armilla identificativa del Banc dels Aliments; faran torns de 4 hores cobrint les botigues més significatives (un miler aproximadament).

Les seves funcions seran engrescar a la clientela a fer donacions físiques d’aliments als punts de recollida remarcant als donants quins son els aliments més idonis (oli, llet, conserves de peix i verdures), evitant al màxim l’aliment fresc i refrigerat, donar informació sobre la funció del Banc dels Aliments i sobre la situació de precarietat alimentària al nostre entorn. 

No es podran acceptar donacions en diners o xecs. En el supòsit que les persones insisteixin se les hauria d’adreçar a les línies de caixa o bé fer una donació al web granrecapte.com. Una vegada s’acceptin les aportacions físiques s’hauran de dipositar a les banyeres i també recuperar les bosses de tela per poder reutilitzar-les. 

Els punts de venda de L’Hospitalet des d’on es pot fer voluntariat durant el Gran Recapte 2023 són les botigues Ametller Origen, Bon Àrea, Caprabo, Condis, Facsa, PlusFresc i Veritas.

Inscripció 2023

Tot el voluntariat i coordinació s’ha de registrar una altra vegada perquè no es conserven els registres d’anys anteriors.

Les persones voluntàries inscrites no poden ser coordinadors/es i viceversa. El voluntariat es pot apuntar a més d’un punt de recollida i a més d’un torn. L’única restricció és que no es pot apuntar el mateix dia al mateix torn a més d’un lloc.

Inscripcions aquí