La Generalitat ha inclòs en els pressupostos dels 2023 una partida de 98 milions d’euros per a la construcció de 21 noves escoles i grans actuacions en centres educatius. Entre aquestes, es troba la reforma de l’Escola Milagros Consarnau, al barri de Santa Eulàlia. 

La Generalitat destinarà un total de 3.293.797 euros a la reforma en profunditat de l’Escola Milagros Consarnau. Un centre educatiu que es va construir als anys 70 dins del Pla d’Urgència i que ja fa anys necessita reparacions en algunes aules, a més de les finestres i persianes i la construcció d’una escala d’emergències.

El tinent d’alcaldia d’Educació, David Quirós, ha dit que “malgrat que hagi arribat tard, la notícia ha estat molt ben rebuda. Aquests 3,2 milions espereme que es destinin a reformar l’escola tal com el Govern s’havia compromès. No ens queixarem per si arriben tard aquests diners. Allò important és que arribin. Ara bé, la Generalitat ha de continuar invertint per cobrir les necessitats educatives de la ciutat”.

L’Hospitalet, però, té pendents la reforma integral d’altres 5 centres educatius del Pla d’Urgència, ja que són infraestructures amb més de 50 anys i tenen moltes deficiències. 

Les escoles Frederic Mistral, Busquets i Punset, Rubió i Ors, Bernat Metge i Joaquim Ruyra que esperen reformes des de l’any 2008 continuaran a la llista d’actuacions pendents, així com la construcció del nou edifici de l’escola Paco Candel.

El regidor d’Educació ha recordat, a més “que la ciutat necessita un altre centre públic d’educació especial i un espai de serveis educatius referent en l’àmbit metropolità. Continuarem treballant per aconseguir que les infraestructures donin resposta a les necessitats de la ciutat”.