La portaveu del Govern de la Generalitat, Patricia Plaja, ha reconegut, en roda de premsa, que la situació educativa a L’Hospitalet és complexa, sobretot en els barris de la zona nord i que calen actuacions extraordinàries.

Les declaracions de Plaja es produeixen un dia després que el sindicat CCOO hagi tornat a parlar d’emergència educacional a la ciutat: d’aules amb sobre ràtio, de grups “bolet” i d’una matrícula viva que suposa entre 30 i 40 alumnes nous de mitjana cada setmana.

Plaja ha recordat que la voluntat de la Generalitat és baixar la ràtio a tot Catalunya perquè està demostrat que les ràtios baixes milloren els resultats educatius. Però que el cas de L’Hospitalet és complex. “La zona nord de L’Hospitalet té una alta densitat de població i amb edificis escolars amb tota la capacitat esgotada. Hi ha una casuística complexa i s’està treballant”.

La portaveu del Govern ha explicat que a les zones amb ràtio més alta caldrà augmentar la dotació personal i crear més aules d’acollida. Plaja ha afegit que hi ha un grup específic del Departament d’Educació que està treballant en aquestes qüestions conjuntament amb l’Ajuntament.