La mateixa setmana que es fa el saló Creativa a L’Hospitalet dedicat a les manualitats i les artesanies ens hem endinsat en el món del ganxet i visitem el taller que cada dimarts a les 17 hores es fa a la Biblioteca de Bellvitge. Descobrim una afició que té un munt de beneficis i que alguns equiparen a fer ioga.

El taller està impartit per Maria Azulima Canadell de la Biblioteca de Bellvitge i està adreçat a principiants. “Intentem ensenyar els punts principal, com la cadeneta”, explica la professora que afegeix que “una vegada sabem fer aquests punts, ho sabem fer quasi tot”.

La Yaiza Sánchez es va apuntar al taller amb la seva tieta i ens explica que “quan va començar no sabia ni quina mà utilitzar” perquè és esquerrana. “Fer una cosa amb un fil i una agulla de ganxet és increïble”, diu Sánchez.

El ganxet, el nou ioga

Cada vegada hi ha més persones, tant joves com adults, que recorren a aquest tipus d’activitat per fugir de la rutina i millorar la seva salut mental. I és que els experts diuen que fer ganxet millora el nostre benestar emocional. Maria Azulima explica que “quan estàs fent ganxet t’oblides de les preocupacions i els problemes” i “ajuda a l’autoestima, a la memòria i a la relaxació”. Les alumnes, de la seva banda, coincideixen que “has d’estar atenta” i contar els punts, i que “no pots parlar perquè sinó et desconcentres”.

Aquest taller de ganxet és un exemple del que serà el nou model de la xarxa de biblioteques que tindrà quatre eixos principals: descobriment, aprenentatge, creació i, finalment, trobada.