El futbol territorial de L’Hospitalet tanca temporada amb un ascens, l’AC Hospitalense, i dos descensos, UD Gornal i FC Can Buxeres ‘B’. Aquest és el discret balanç dels equips de la ciutat en aquest curs 2023/2024.

L’ascens de l’Hospitalense a la 3a Catalana masculina ha estat l’únic de la temporada del futbol territorial de la ciutat. El conjunt de Jordi Martínez Hervás, que ha renovat a la banqueta dels del Centre, havia perdut la categoria fa un any, i la va recuperar en una promoció d’ascens boja, on es va imposar a l’Olímpic Can Fatjó “B” de Rubí per un global de 5 a 4.

La principal mala notícia, en canvi, va ser el descens de la UD Gornal, que no va poder mantenir-se a la 1a Catalana després de l’ascens de l’any passat. En principi, la propera temporada el primer equip del Gornal seguirà sent el filial del CE L’Hospitalet. Tampoc s’ha mantingut el Can Buxeres ‘B’, que baixa de 3a a 4a Catalana, després d’una mala temporada.

D’altra banda, la permanència dels dos equips de 2a Catalana masculina, UD Unificación Bellvitge i Fundació Acadèmia de Futbol de L’Hospitalet, ha estat de les més patides.

El CE L’Hospitalet, a 1a Catalana femenina, i Albirrojita, Can Buxeres ‘A‘, La Florida CF i EJ Can Pi, a 3a Catalana masculina, seguiran un any més a la categoria. Com també ho faran els equips de 2a catalana femenina i 4a Catalana masculina ja que, tret de l’Hospitalense, cap més ha assolit l’ascens.

En futbol base, ha destacat l’ascens del Juvenil ‘A’ del CE L’Hospitalet, a Lliga Nacional.