El forn Panarra, ha estat seleccionat com un dels cinc finalistes del concurs al Millor Pa de Pagès Català 2025-2026. El jurat format per professionals del sector ha valorat, la qualitat, el sabor, la textura i l’elaboració del pa de pagès presentat pel forn hospitalenc.

Fet amb massa mare, sense additius ni colorants, amb un procés amb molta elaboració, amb fermentació molt lenta, un pa el de l’obrador Panarra amb ànima i sabor propi.

Pa artesà, ecològic i natural

Patricia Escudero, propietària de l’obrador Panarra, ha explicat que “vivim en una societat on tot va molt de pressa, on volem tot de manera immediata inclús en el tema alimentari. Volem que tot sigui més ràpid s’afegeixen additius per trigar menys i el producte sigui més econòmic. La gran diferència del nostre pa és que ens prenem el temps necessari per fer-ho. Parlem de més de 20 hores de fermentació, un producte artesanal on no accelerem els processos, ni amb additius ni amb maquinària. Ho fem de manera tradicional i això es nota en el producte final”.

És el primer cop que Panarra es classifica per a la final

És la primera vegada que Panarra es classifica per a la final d’aquest concurs. Entre els forns participants, Panarra ha aconseguit posicionar-se dins del grup d’excel·lència, al costat de quatre forns que són considerats referents de l’artesania flequera de Catalunya.

Patricia Escudero, ha assenyalat que “ens vam presentar per conèixer altres forns i veure que passava. No esperàvem quedar seleccionats entre els 5 primers la veritat. Estem molt contents és el primer cop que ens presentem i formar part dels cinc millors pans de pagès catalans ja és tot un honor”.

La gran final tindrà lloc el pròxim 25 d’octubre, allà es decidirà quin forn s’endú el guardó al Millor Pa de Pagès Català 2025-2026.