El fons d’inversió Varia Investment Cultural SL, que inicialment tenia previst invertir 50 milions d’euros per impulsar el museu immersiu que ha d’acollir la fàbrica Godó i Trias, apunta ara a una injecció de 60 milions per a la recuperació i posada en marxa d’aquest espai. 

L’empresa, la mateixa que promovia l’Hermitage a Barcelona i a qui el passat mes de maig la Junta de Govern de l’Ajuntament va adjudicar el projecte de museu a la fàbrica Godó i Trias, fa un nou pas endavant per instal·lar-hi un centre cultural innovador en l’àmbit de les arts visuals i els mèdia art.

Varia Investment Cultural vol convertir aquesta antiga fàbrica tèxtil en un ecosistema d’entitats culturals i d’entreteniment. Un espai cultural innovador que serà un museu d’art físic i digital que acollirà exposicions immersives històriques i contemporànies, a més d’un centre d’investigació, espais destinats a artistes i tallers formatius.

La fàbrica Godó i Trias, a tocar de la plaça Europa, té una superfície construïda de 7.257 metres quadrats. El projecte de museu immersiu també rehabilitarà l’edifici històric en una transformació que anirà a càrrec del prestigiós estudi arquitectònic amb seu a Olot RCR Arquitectes, guanyador del premi Pritzker l’any 2017.

Per ara no hi ha una data prevista per a l’inici de les obres ni el nom definitiu del museu, tot i que fonts de Varia Investment apunten que no s’anomenarà The Factory Museum, tal com figura en el procés administratiu.