El Festival Internacional de Curtmetratges de la Florida, el Filmserè, ja ho té tot a punt per a les projeccions d’aquesta edició. Una mostra dels films seleccionats es podrà veure a Televisió de L’Hospitalet el dilluns 5 de juny en dos passis, a les 20h i a les 22h. Els mateixos alumnes organitzadors del certamen seran els encarregats de presentar els diversos curtmetratges.

A banda de Televisió de L’Hospitalet, els curtmetratges del Filmserè també es podran veure al barri de la Florida en dues gales de projeccions obertes a tots els veïns i veïnes. Seran aquest divendres, 2 de juny, i dissabte, 3 de juny, a l’avinguda de la Primavera, entre els carrers Castellvell i Enginyer Moncunill (davant del Mercadona).

Les jornades començaran a les 20h amb el concert de Les Planes Rock i a les 21.30h s’iniciarà la sessió de cinema a l’aire lliure amb les projeccions dels curtmetratges. A més, per primera vegada, es comptarà amb un photocall organitzat pels mateixos alumnes.

El Festival Internacional de Curtmetratges de la Florida va néixer el 2019 de la mà dels alumnes de l’optativa de cinema de 4t d’ESO de l’Institut Eduard Fonsterè. En aquest temps el projecte s’ha consolidat, convertint-se en un aprenentatge molt complet pels alumnes on aprenen a enfrontar-se a l’organització d’una activitat com aquesta des de redactar-ne els bases, preparar-ne la comunicació o presentar les projeccions, però sobretot, creen un espai de vinculació i relació amb el barri.

Enguany 26 curtmetratges competiran en el Filmserè. Es tracta d’una selecció que han fet els alumnes d’entre els 897 curtmetratges que han rebut d’arreu del món i que tracten temàtiques diverses. La Gala de Premis tindrà lloc el 6 de juny, a les 11.30 a l’Auditori de Planeta.