El festival de barbacoa i productes a la brasa, What the foc! ha tornat a L’Hospitalet. Continuant amb el que ja es va implementar a l’edició anterior, aquest any tampoc s’ha ofert carn de xai, ni de vaca per tal de ser més responsables amb el medi ambient i perquè des de l’organització assenyalen que són aquest tipus de productes els que generen una major quantitat de gasos hivernacles.

Aquest any també han comptat amb una gran varietat de plats. Més de 20 xefs del país i internacionals han cuinat per als assistents, que a més a més han gaudit d’un cap de setmana amb sol i bon temps. Tots han presentat plats que ja tenen en carta i alguns de nous, per tal d’atreure a potencials nous clients. Com a novetat de la darrera edició que també es manté, la zona de calçots, on els assistents podien comprar i veure com es preparava aquest producte.

Margarita Galdo, cap de comunicació del festival, explica que “els restaurants fan marketing directe amb la gent. No és el mateix que posar un anunci a les xarxes socials. És una oportunitat única en la qual 3.000 o 4.000 persones poden estar en contacte directe amb el teu restaurant, poden provar els teus plats, els hi dones la teva targeta de contacte i després van al teu restaurant. Aconsegueixen molts clients d’aquesta forma, així com fidelitzen els que ja tenien perquè coneixen nous plats”.

Una mostra de l’èxit que té aquest festival és el cas de Nacho Negredo, qui l’any passat va participar també, però ho va fer en una exposició de barbacoes. Aquest any, però, ha decidit posar-se a cuinar i fer que aquestes barbacoes estiguin funcionant, no només com a exposició. “Em va agradar molt tot allò que vaig veure l’any passat. La gent venia amb moltes ganes de passar-ho bé. Vaig pensar que en comptes de tenir les barbacoes d’exposició, les podia fer servir i tenir-les per a tot el públic”, ha explicat com a responsable del seu projecte culinari, Bakkiu Barbacoes.

Des de l’organització, tot i no tenir dades oficials en tractar-se d’un esdeveniment obert al públic, calculen que han assistit un total d’entre 4.000 i 5.000 persones, demostrant novament les ganes que hi ha cada any d’aquest festival i tornant a repetir l’èxit absolut que ja va tenir en les anteriors edicions.