Urbine, al Districte Cultural de L’Hospitalet, va acollir dissabte el primer festival Vibez, un esdeveniment que busca donar a conèixer projectes de cultura digital ideats per a joves d’entre 18 i 35 anys.

L’objectiu de l’esdeveniment és fer que l’entrada al món laboral dels joves sigui més fàcil. En l’actualitat, les empreses i les persones que volen accedir al mercat professional no s’acaben de trobar. El festival vol fer de pont de connexió entre projectes innovadors impulsats per joves i interessats en el món de la cultura digital.

“El que volem és impulsar aquests joves talents emergents en cultura digital i que tinguin un espai per donar veu als seus projectes”, expliquen Nàhia Gironès i Adriana Bisbe, fundadores i directores del festival.

Un Vibez que, en la seva primera edició, ha reunit a 15 projectes, cinc universitats catalanes i més de 500 assistents. “Estem molt contentes. És la primera edició que fem i estem rebent feedbacks molt positius, la gent està gaudint”, explicaven les organitzadores.

Entre els projectes, multitud de tipologies. Els assistents van poder conèixer diferents apostes innovadores, a més de testejar videojocs, estar presents en ponències i participar en un room escape amb realitat virtual.