El festival Per Amor a l’Hart celebra el seus 20 anys i ho fa amb més circ i més dansa que mai, i amb la música en viu com a element imprescindible en qualsevol esdeveniment cultural de caràcter festiu i lúdic. Del 4 al 6 de juliol, les arts escèniques ocuparan diferents punts del barri del Centre.

No passa cada dia que un festival arribi a la seva vintena edició i, per això, és motiu de celebració. El Per Amor a L’Hart va néixer com un festival d’arts escèniques petit que es feia a la plaça de l’Ajuntament. Amb els anys s’ha anat fent gran, ha sumat més companyies i també emplaçaments: la plaça Lluís Companys i Jové i el parc de la Remunta.

Un festival amb vocació de créixer

El director artístic Per Amor a L’Hart, José Antonio Hernández ‘Joselito’, ha explicat que el festival “s’ha anat professionalitzant al llarg dels anys”, portant companyies potents que venen de l’estranger i, d’aquesta manera, s’ha situat “dins el mapa dels festivals d’arts de carrer de Catalunya”.

Després de 20 anys el festival té vocació de créixer i introduir canvis. La ballarina i especialista en dansa del festival, Marina Miguel, ha explicat que de cara a les properes edicions es vol coproduir algun espectacle, col·laborar amb entitats de la ciutat per fer una peça participativa i, també, fer tallers.   

Mira l’entrevista que el programa Taquilla Inversa ha fet als organitzadors del festival Per Amor a L’Hart.