El Centre Cultural la Bòbila reprendrà aquest divendres, 7 d’octubre, el festival GestViu, de teatre clown i gestual, i ho farà amb l’actuació de Karlus Soler, que presentarà ‘Bellboy’, la història d’un botons d’hotel que protagonitzarà situacions esbojarrades, amb les maletes al bell mig dels embolics.

A banda de la faceta clown, el Karlus Soler també introdueix en aquest espectacle trucs de màgia, un espectacle en el qual “un botons ha de portar un feix de maletes al Grand Hotel, però és una mica despistat i no hi manera que el trobi, així que s’entretindrà fent allò que té prohibit, que és mirar a dins de les maletes“, ha explicat el clown.

I com és obligat en un espectacle de clown, la interacció amb el públic serà una part essencial. En aquest cas, el botons del Grand Hotel de ben segur que demanarà ajuda per gestionar les maletes. “El públic hi és i no se l’ignora perquè es part de l’espectacle“, ha assenyalat Soler.

La funció serà divendres, 7 d’octubre, a les 8 del vespre, a l’escenari del Centre Cultural la Bòbila.

A banda d’oferir un cicle estable al Centre Cultural la Bòbila a companyies de clown i teatre gestual i una oferta de teatre per a públic de totes les edats, el festival GestViu té, sobretot, un vessant de societat inclusiva, ja que vol oferir espectacles plenament adaptats a persones amb sordesa.

Roger Freixas Aris, coordinador del festival GestViu, ha puntualitzat que “el festival està plantejat per a un públic adult, però ens passa que moltes vegades son espactacles també ben adients per al públic familiar“. I ha afegit que “saber que una vegada al mes, com a mínim, hi ha un espectacle que dóna accés a la cultura a persones amb sordesa i que, a més, promociona el clown, és important”.

Al novembre, GestViu presentarà el primer show internacional, amb una companyia de clowns portugueses i al desembre actuarà . I amb vistes al futur es marca el repte de futur de programar companyies integrades per persones sordes.