El Centre Cultural La Bòbila ha acollit aquest quart cabaret dins del marc del festival Gestviu. Aquest festival té dos objectius principals: que la comunitat sorda pugui acostar-se al teatre i crear ambients mixtos entre sords i oients per tal que tothom gaudeixi de les arts escèniques.

Amb l’objectiu de poder organitzar un espectacle mensual, la proposta que han mostrat aquest cop ha estat molt relacionada amb el clown. “Això és tot un repte pels artistes, nosaltres estem acostumats a treballar en la ‘normalitat’. Ens fa molta il·lusió i ens posa les piles tenir un públic sord. Ens ha agradat molt acceptar aquest encàrrec”, explica la Merche 8A, una de les presentadores del cabaret.

La Merche 8A, a banda de ser la presentadora, també és la directora i professora de Rinclowncito, l’única escola que té actualment una formació de diversos cursos per formar-se com a clown. Ella, juntament amb la Mercè Gil, qui interpreta en llengua de signes, han estat les encarregades de presentar l’esdeveniment amb el seu característic toc d’humor.

Entre les companyies participants, trobem a Panettones Brothers, formada en el teatre físic i el circ. En el seu número el personatge Pamfletto se’n va de pesca i estableix una relació amb el peix que intenta capturar. També ha participat l’Eiden Sánchez, actor i activista, fill de pares sords, que ha representat una peça visual vernacular, un art escènic específic de la comunitat sorda. Un altre participant ha estat la Laura Sabaté, amb el seu número “La Rutina”, que busca deixar esperança i somriures als espectadors.

Els altres dos artistes que han actuat al centre cultural han estat la Liliana i el Pere Piera. La primera és una pallassa contemporània que fa una combinació d’humor fresc i innocent amb màgia. El segon és pallasso al Rinclowncito, des d’on també participa en un projecte de pallasses d’hospital amb lAFANOC.