Arriba a L’Hospitalet el festival de hip-hop interseccional “Calentura Pura”. Es tracta d’un festival impulsat per la Fundació Voces Global i la Fundació Contorno Urbano. Enguany s’han centrat a parlar de les migracions a través del hip-hop i de l’art.

El Festival Calentura Pura es fa entre L’Hospitalet i Bogotà. Es tracta de la segona edició del festival de hip-hop interseccional i alternatiu celebrat a la ciutat. De la mà de les fundacions Voces Global i Contorno Urbano, s’han organitzat diverses activitats relacionades amb el món del hip-hop per tractar el tema central d’enguany: els processos migratoris.

“El festival està dins del projecte Bridges Migration, que es fa a través d’un projecte europeu que està finalitzant ara amb aquest festival. Després farem un festival igual a Brussel·les”, explica Esteban Marín, president de la Fundació Contorno Urbano.

La Fundació Contorno Urbano és una entitat sense ànim de lucre de la Florida, molt vinculada a L’Hospitalet. Treballen temes d’art en espais públics i recuperació de zones en desús de la ciutat. Per aquest motiu, el festival s’ha celebrat al mòdul del Centre Ecològic Cultural, situat al parc del Pont de Matacavalls.

La programació del festival és molt complerta. Inclou una taula rodona per parlar sobre la descolonització de les arts i la cultura, on participen activistes del món del hip-hop. Tots ells treballen amb persones immigrants o bé ells mateixos han viscut processos migratoris.

Una de les novetats del “Calentura Pura” és l’actuació del cantant de rap Fly So High.  

“L’artista de rap Fly So High, provinent de Medellín, ha estat amb nosaltres tres setmanes treballant en un tema de rap, que l’ha compost amb nens i joves de la ciutat de diferents centres educatius”, afegeix l’Esteban Marín.

El festival té l’objectiu de mostrar el hip-hop com a eina educativa i reivindicativa. Per això es presenten altres activitats, com el taller feminista, la performance de poesia eròtica, l’exhibició de muralisme i grafiti o l’exposició fotogràfica de hip-hop en camps de refugiats.