El Festival de Curtmetratges de L’Hospitalet arriba, enguany, a la divuitena edició i ho fa amb una sorpresa. Els organitzadors han recuperat una antiga categoria, la de CLIPS-240. Els participants tindran 10 dies per fer el videoclip d’una cançó que ha cedit la banda Ladilla Russa. Les premisses que s’han d’incloure es donaran en un acte el 20 d’octubre i quan quedin menys de 48 hores per entregar l’obra es donarà una premissa sorpresa que s’haurà d’integrar dins la peça audiovisual. El videoclip guanyador serà l’oficial de la cançó de la banda. Les inscripcions s’han de fer abans del 19 d’octubre.

A banda d’aquesta categoria, el festival manté la seva essència amb les categories Global i Metropolis. El Global és la categoria de curtmetratges de Cooperació Internacional, i el contingut de les peces audiovisuals ha de promoure un o més dels objectius de desenvolupament sostenible com , per exemple: la defensa dels drets humans, la cultura de la pau, la cohesió social… El 10 d’octubre finalitza el període d’admissió d’obres.

El Metropolis, de la seva banda, és la categoria de curtmetratges gravats en 48 hores sota 3 premisses.  Les premisses són que la ciutat de L’Hospitalet aparegui en la historia argumental, una frase i un objecte o acció. Les premisses es faran públiques el 20 d’octubre en un acte que es farà a l’Auditori de les instal·lacions de IFP Planeta a L’Hospitalet. Els interessats s’han d’incriure abans del 19 d’octubre.

La gala de lliurement de premis es farà el 24 de novembre a la sala gran dels Cinemes Fílmax del Gran Via 2. Durant l’acte també es podrà veure les obres guanyadores.