La cultura popular i tradicional tornarà a tenir presència al carrer en aquestes Festes de Primavera 2024. I una d’aquestes manifestacions és el Bestiari, el conjunt d’animals reals i fantàstics que surten a les festes locals d’arreu de Catalunya i que té el seu origen a l’època medieval.

Aquestes bestioles de tota mena de les entitats de cultura popular de la ciutat que s’agrupen a Tro, formen part de l’exhibició que hi haurà a la plaça de l’Ajuntament, amb motiu del Toc d’Inici.

El Bestiari té origen medieval i la figura clau és el drac, símbol misteriós i maligne.  A la ciutat hi ha els dragonets de Tro i el drac de la Florida, amb els elements vegetals entronquen amb el barri.

A banda del drac, també hi ha figures d’animals que, en alguns casos, fan referència a aspectes històrics de cada barri, com la mosca de Santa Eulàlia, ja que aquest barri era conegut com el barri de les mosques, o la rata de Bellvitge, en al·lusió a les males condicions de salubritat dels inicis del barri.

També sortirà la cabrona de Sant Josep, el nom de la colla, i figures mitològiques, com un Pegasus.

El Bestiari de l’Hospitalet també compta amb la Medusa, una figura arqueològica que donaria testimoni de la ciutat ja des del segle II i que ha esdevingut tot un símbol identificatiu de la ciutat.

Les Festes de Primavera d’enguany tindran un caràcter especial per a les entitats de Tro, el Centre de Producció de la Cultura Tradicional i Popular de L’Hospitalet, ja que celebra el 25è aniversari.