Enguany, l’hospitalenc DJ Amable celebra 40 anys dedicats a la mescla de la música electrònica, dels quals, 38 ha exercit com a professional. Per explicar la seva trajectòria i la de tota una escena, un altre hospitalenc, el Marc Pérez, juntament amb Txus Villanova firmen el documental “Voy a saco, guitarras y clubs”. Aquest audiovisual s’estrena aquest divendres 3 de novembre a les 22.15 hores als Mooby Aribau en el marc del Festival In-Edit.

Amable Sierra va arribar a L’Hospitalet amb dos anys i es va instal·lar amb els seus pares al barri de Sant Josep. De ben jove va començar a punxar música “portant el tocadiscos a les festes d’aniversaris dels companys d’EGB” i, després, de més gran ho va fer al bar musical del seu tiet.

La primera vegada que Amable es va posar darrera els plats com a professional va ser al desaparegut Depósito Legal. “El Depo des que va obrir va ser la bomba, no hi havia locals d’aquestes característiques a L’Hospitalet”, explica Amable. 

Després de El Depo, vindria el Compliche i al 1991, juntament amb un soci, obririen l’establiment A Saco, a Santa Eulàlia. “Allà per fi podiem portar un local que fos nostre i expandir-nos, que va ser el que vam fer”, diu Amable. A L’Hospitalet van estar tres anys i després van traslladar la fórmula a Barcelona.

Al DJ hospitalenc se’l considera pioner en la tècnica de mesclar temes de guitarres. Va impulsar la denominada “Escola de dj’s” de L’Hospitalet, sorgida a finals dels 80, i des de llavors no s’ha dedicat a un altre ofici que no sigui fer ballar als assistents de diferents clubs i festivals. Actualment encara punxa a Razzmatazz.

Idea original

La idea de fer aquest documental és de l’hospitalenc Marc Pérez, que després de publicar al 2010 un llibre sobre els 25 anys del Depósito Legal juntament amb Pol Santamans, va valorar la possibilitat de fer un documental explicant la trajectòria de DJ Amable. La idea era també parlar sobre la técnica de mesclar temes de guitarres que el Dj va popularitzar durant 40 anys i també de l’”Escola de dj’s” que es va crear durant anys a L’Hospitalet a través de El Depo.

Marc Pérez treballa com a barber a Can Tisores i un dels seus clients és Txus Villanova, director del documental. Després de parlar-ho van decidir tirar endavant la idea de fer aquest audiovisual.

El documental que repassa tota la trajectòria de DJ Amable s’estrena aquest divendres 3 de novembre a les 22:15 hores i diumenge 5 de desembre a les 21:30 hores al Mooby Aribau en el marc del Festival In-Edit. A L’Hospitalet es podrà veure el 13 de desembre a l’Auditori Barradas. 

Entrevista a DJ Amable i al guionista del documental Marc Pérez dins el programa Taquilla Inversa