Torre Barrina, el centre municipal de creació multimèdia, ha acollit l’acte de presentació de “SaL’Hes”, un documental fet per exalumnes del seu taller de creació audiovisual que explica el Districte Cultural de L’Hospitalet a través de tres de les seves sales de concerts més emblemàtiques: la Salamandra, el Pumarejo i l’espai Zowie.

La Mercè Peguero, guionista del documental, explica que “l’art escènica que va donar el tret de sortida al Districte Cultural va ser la música, i la Salamandra va ser la primera sala al voltant de la qual van anar arribant altres agents musicals. La vam triar juntament amb el Pumarejo i l’espai Zowie per poder mostrar tota la creació que es fa aquest triangle de la zona indústrial”.

Amb les sales de música com a fil conductor i les entrevistes a diferents agents culturals de L’Hospitalet, el documental recorre els orígens i l’evolució del projecte del Districte Cultural.

“SaL’Hes” també aborda quin és el seu encaix a la ciutat i les sinergies entre els diferents creadors que s’hi han instal·lat. Segons la seva codirectora, Lluïsa Sanz, “el documental explica les sales de L’Hospitalet com a espais de cultura dins de l’entorn del Disticte Cultural”.

En aquest sentit, en Javier Jiménez, també codirector de l’audiovisual, explica que “volíem plasmar com el Districte Cultural influencia aquestes sales de concerts i tot allò que potencialment poden representar, no només per a la música sinó també per a altres formes d’art com l’escultura o la pintura”.

Els creadors del documental són un grup d’exalumnes del taller d’audiovisual de Torre Barrina.

El documental “SaL’Hes” va néixer com un exercici del taller de creació audiovisual que imparteix Torre Barrina. Després de tres anys de feina, un grup d’exalumnes ha conclòs el projecte que van iniciar. Una experiència que els ha permès aprendre totes les fases del procés de realització d’un documental.

Així, Javier Jiménez assegura que “ha estat un aprenentatge transversal on hem desenvolupat tots els rols: de càmera, de tècnic de llum, editant o escrivint el guió de les entrevistes”.

Durant la presentació del documental també s’ha projectat el curtmetratge “El sueño de la Marquesa”, fet per alumnes del taller i que comemora els 10 anys de Torre Barrina.