“La Simfonia dels Herois”, el projecte musical i solidari liderat pel doctor Andreu Gabarrós, ha fet un pas més. El documental que explica la història de pacients que fusionen la música amb la recuperació d’un tumor cerebral, ultima els preparatius per a la seva primera projecció.

En concret, aquesta primera exhibició serà en el marc del Festival Internacional In-Edit, el més important dedicat exclusivament a l’exhibició de documentals musicals. La projecció de “La Simfonia dels Herois” serà el pròxim 1 de novembre, a les 16:30h, als Cinemes Aribau.

El documental explica la iniciativa promocionada pel doctor Andreu Gabarrós, cap de Neurocirurgia de l’Hospital de Bellvitge i músic. Juntament amb alguns dels pacients que ha operat al llarg d’aquests anys, han realitzat un disc que es va presentar el passat mes de maig al teatre Joventut, en un concert solidari en el qual van col·laborar artistes de renom com Estopa, Gerard Quintana, Marina Rossell o l’hospitalenc Antonio Orozco.

“És un documental molt colpidor, que va directe al cor de la gent. Explica coses molt interessants i també molt dures, perquè els protagonistes són les persones que han patit un tumor cerebral”, diu Andreu Gabarrós. “En el concert hi va haver quatre pacients que no van participar perquè van morir abans, però sí que van ser familiars seus, músics, que van tocar en substitució d’ells. Tot això, que va ser molt emotiu, està molt ben explicat al documental”.

La producció, a més de participar en el festival In-Edit, tindrà una estrena oficial a una sala de Barcelona, amb data i lloc encara per confirmar. I per més endavant està previst la seva emissió per televisió i intentar que tingui presència també fora de Catalunya. “Els productors estan molt contents amb el resultat i estan posant subtítols en castellà i en anglès”.

Més enllà de la presentació del documental, el projecte “La Simfonia dels Herois” segueix endavant amb altres activitats. Una d’elles començarà a partir del mes de gener, quan s’iniciarà un cicle de concerts amb el doctor Andreu Gabarrós i els pacients. “La idea és mantenir-ho viu un temps llarg i arribar al màxim de població possible, per explicar aquest tipus de malaltia i recaptar fons per investigar el càncer cerebral”, sentencia Gabarrós.