Un nombrós equip d’efectius de Mossos d’Esquadra, que va comptar amb les unitats d’investigació, seguretat ciutadana, drons i ARRO, es van coordinar aquest dijous amb la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional per posar en marxa a L’Hospitalet un dispositiu especial d’àmbit regional, anomenat BRIDA, per reduir els robatoris amb violència i intimidació a la via pública.

El dispositiu es va activar a les 18:30 al barri de La Florida i Les Planes i es va allargar fins a les 21:15. El resultat del patrullatge intensiu va ser 113 identificacions de persones, 18 vehicles sospitosos i 3 detencions amb antecedents (una persona per trencament de condemna, un menor d’edat amb dues ordres de detenció i una altra persona en situació d’irregularitat). També es van fer dues inspeccions en establiments de compravenda d’or.

Segons ha explicat l’intendent dels Mossos d’Esquadra de L’Hospitalet, Antoni Verger, aquests patrullatges intensius són importants perquè ens permeten obtenir informació rellevant dels sospitosos per continuar amb les investigacions”.

Aquesta és la primera vegada que s’aplica el dispositiu BRIDA a L’Hospitalet, però es continuarà fent a altres zones concretes de l’Àrea Metropolitana Sud on els robatoris amb violència han augmentat en l’últim any.
De fet, a L’Hospitalet, ja existia un altre operatiu d’àmbit local que es va activar a principis d’any davant l’increment del nombre de detencions: 435 per robatoris violents en el 2023.

“Amb els dispositiu RASTELL vam contenir aquests delictes, però no vam reduir la xifra, tot i que l’augment de les detencions va ser del 41% en aquest període. Amb el BRIDA fem un pas més i reforcem el patrullatge, més enllà dels serveis propis”, ha afegit Antoni Verger.

El dispositiu BRIDA es farà periòdicament a L’Hospitalet i tota la regió i es planifica en funció de les dades delinqüencials que s’obtenen cada setmana.