El pròxim curs escolar començarà el dilluns 9 de setembre per als cicles d’educació infantil, primària i secundaria obligatòria, mentre que ho farà el dia 12 per als estudis postobligatoris, com el batxillerat i la formació professional.

L’arrencada del curs escolar doncs s’endarrereix tres dies. El curs 2023/2024 les classes per als alumnes d’entre 3 i 12 anys van començar el 5 de setembre.

El 9 de setembre és la data que havia proposat el Consell Escolar de Catalunya al departament d’Educació i és la que té major consens entre la comunitat educativa, ja que permet als docents disposar de cinc dies feiners per preparar el curs abans d’obrir portes a l’alumnat.

Els dos darrers cursos la data d’inici de les classes ha estat un dels principals motius de discòrdia entre el departament, els sindicats i la comunitat educativa, i ha motivat diverses vagues i protestes.

El detonant va ser la decisió de l’anterior conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, d’establir que el curs començaria sempre el quart dia feiner del mes.

A L’Hospitalet, en marxa les jornades de portes obertes

Els preparatius per al curs vinent comencen amb les jornades de portes obertes a les escoles. El passat dissabte, 17 de febrer, van ser diversos els centres que van celebrar aquestes jornades.

Consulta a L’Hdigital la resta de dates per visitar les escoles i els instituts de la ciutat.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha editat una guia de centres que s’ha enviat en versió paper a les cases de les famílies amb infants que comencen etapa educativa. També es pot consultar en versió digital.