El curs escolar 2023-2024 començarà el proper 6 de setembre, una solució a mig camí entre les diferents propostes plantejades pels agents de la comunitat educativa. Des del sindicat CCOO, han rebutjat frontalment la decisió del conseller d’Educació Josep González-Cambray a qui acusen de no respectar cap àmbit educatiu ni de negociació. Des del sindicat Ustec-Stes, alerten que hi haurà mobilitzacions per aquesta decissió.

Ja hi ha data d’inici del nou curs escolar. Serà el 6 de setembre i a diferència de l’any passat, primària i secundària començaran el mateix dia i, en el cas de primària, les tardes seran lectives i no de lleure.

L’etapa postobligatòria, és a dir, batxillerat, FP i ensenyaments professionals, començarà de forma generalitzada el 12 de setembre.

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha explicat que la data escollida se situa a mig camí entre les consideracions de les famílies que prefereixen començar el més aviat possible i les peticions d’alguns sindicats que veien com a dia òptim començar el 8 de setembre.

González-Cambray ha dit que “hem fet el que vam dir que faríem. Hem avaluat la mesura d’avançament del calendari, hem escoltat tothom i hem millorat la mesura que vam implantar l’any passat. Una decisió presa després de debatre i escoltar les diferents veus representants de la comunitat educativa”.

El procés que ha portat a la decisió final inclou una avaluació del disseny i implementació de la mesura de les tardes de lleure educatiu amb la intenció de conèixer els àmbits de millora i que va establir que l’avançament del calendari era una bona mesura per a l’alumnat i es va proposar l’horari lectiu complet com a fórmula amb més suport.

El curs acabarà el 21 de juny a l’educació bàsica i el 17 de juny a la postobligatòria, a l’espera de les activitats d’avaluació extraordinària que tindran lloc del 18 al 21 de juny, excepte al 2n de Batxillerat i de cicles de grau superior que tindran un calendari d’avaluació propi.

Cambray ha afirmat que per preparar el curs s’avançarà el nomenament de les plantilles estructurals dels centres a finals de juny. Així les direccions d’escoles i instituts disposaran del gruix de la plantilla abans de les vacances i els docents sabran quins són els centres on hauran d’anar a treballar.

CCOO lamenta que Educació imposi novament el calendari d’inici del curs

CCOO mostra “el seu rebuig frontal a com el conseller González-Cambray ha tornat a no respectar cap àmbit educatiu ni de negociació. Afirmen que ja va instrumentalitzar l’informe previ del Consell Escolar de Catalunya anunciant el consens d’aquest en avançar el curs, prèviament a que el ple del consell es pronunciés i el votés”.

CCOO acusa de “mentider al conseller quan parla de diàleg obert i participació de tots els agents i sens un dictamen previ del Consell Escolar de Catalunya, que és preceptiu, ni que s’hagi celebrat mesa sectorial del Departament d’Educació prèviament.

Des del sindicat Ustec-Stecs preveuen la convocatòria de mobilitzacions en contra de l’inici dels curs el 6 de setembre , així com accions en actes públics on assisteixi el conseller González- Cambray.

Des del sindicat d’ensenyament, alerten que valoren fer vaga a l’inici del curs tot i que de moment no hi ha res en ferm. Des d’Ustec proposaven començar el curs el dia 8 de setembre i no el 6, i que el mes de juliol fos de formació i no de presencialitat.