Aquest dissabte, al Parc de la Feixa Llarga, torna una nova edició del tradicional Cros Escolar de L’Hospitalet. Una cita esportiva que renova el seu esperit solidari. En aquesta ocasió amb l’entitat sense ànim de lucre “Héroes sin Capa”, ubicada al barri de Collblanc i que treballa amb infants que pateixen autisme.

El Consell Esportiu de L’H celebra aquest dissabte al matí un dels esdeveniments més clàssics, el Cross Escolar. Hi hauran quatre circuits adaptats a totes les edats, obsequis per tothom i sobretot molt bon ambient. Al llarg del matí es faran onze curses per categories, des dels infants més petits de 4 anys fins als joves de 17 anys. Les inscripcions són gratuïtes

Enguany, per cada arribat a meta l’Associació d’Autisme “Héroes Sin Capa” aportarà un euro al seu projecte. En definitiva, tot un seguit d’al·licients que fan del Cros Escolar de L’H una jornada molt especial.

De fet, el director del Consell Esportiu de L’Hospitalet, Eduard Galí, comenta que “és una festa on participa gairebé tothom de l’estructura del Consell Esportiu de L’H. Venen moltes entitats, escoles i docents d’educació física que sempre s’impliquen moltíssim. La comissió directiva del Consell sempre s’apunta, com també diversos grups de voluntaris. És realment un dia molt especial”.

Cros escolar de L’Hospitalet 2022

Jocs Escolars

El Consell Esportiu també organitza aquest curs la 47a edició del Jocs Escolars, on s’espera la participació de més de set mil infants i joves. A banda dels resultats esportius, cada vegada tenen més importància les classificacions en valors, on es premia el joc net i el bon comportament.

“Al Consell sempre hem apostat per l’esport democràtic. Un esport que el pugui practicar tothom, independentment del seu nivell. Tots i totes han de poder tenir èxit. Nosaltres li donem molta importància a aquestes classificacions. La gent durant la temporada mira les classificacions de resultats, però també es fixen en la classificació dels valors. Els que son premiats a la Festa dels Valors estan sempre molt il·lusionats”, explica Edu Galí.

Extraescolars esportives

Aquest curs, el Consell Esportiu de L’H es present a prop d’una cinquantena d’escoles oferint activitats extraescolars amb més de 120 monitors. Una oferta que requereix d’una gran infraestructura. Galí ha indicat que “estem molt orgullosos. És un factor diferencial amb altres Consells Esportius d’altres municipis, que potser no poden tenir que tenen tanta incidència en el territori, i sobretot en les escoles públiques. Estem presents en 48 centres educatius, i d’aquests, 43 són públics”.

Trobada d’Escoles de bàsquet

El Consell Esportiu ha organitzat una Trobada d’Escoles de Bàsquet pel cap de setmana del 15 al 17 de desembre a L’H Nord, coincidint amb la celebració del Torneig Junior “Ciutat de L’H”.