Dilluns, 24 d’octubre, ha obert les seves portes al recinte de Fira Gran Via, la trentena edició del CPHI, el saló farmacèutic més gran del món. Durant tres dies el CPHI Barcelona, mostrarà les ultimes innovacions en totes les àrees de la industria farmacèutica, des dels ingredients i els genèrics fins a les capsules i els excipients, passant per la maquinària, l’envasament o els productes biofarmacèutics.

Laboratoris i proveïdors es trobaran durant tres dies per signar acords milionaris per desenvolupar i fabricar tot tipus de medicaments i productes farmacèutics. Es tracta d’un mercat en desenvolupament perquè les grans farmacèutiques es quedin amb la titularitat de la patent del medicament mentre que la fabricació la subcontraten.

Sirio Europe és una empresa internacional que fabrica suplements alimentaris en un format molt més atractiu per al paladar. Són pastilles toves amb diferents formes i sabors, més semblants a una llaminadura que no pas a un medicament. Aquests dies presenten cinc nous productes, entre els quals, un, per prevenir la infecció d’orina i un altre per alleugerir els símptomes de la menopausa.

Maria Pavlido, responsable de màrqueting de Sirio Europe, ha explicat que “la gent està cansada de les pastilles, sobretot si no és un medicament que tens la obligació de prendre o alguna cosa que fas per prevenir o cuidar-te, com són els suplements alimentaris. El que necessites és un format que no sigui una obligació, sinó alguna cosa agradable al gust. Després de la Covid la gent cada cop es cuida més, i hi ha més demanda en els darrers anys d’aquests suplements alimentaris en aquest format gominola”.

Per a les prop 2.000 empreses farmacèutiques presents a la fira, l’embalatge té un pes prou important dins de la cadena de producció. Els catalans de Rotor Print fa 15 anys que treballen per introduir els criteris de sostenibilitat en els envasos dels medicaments.

Jordi Franco, comercial de Rotor Print, ha assenyalat que “treballem amb laboratoris i els oferim que l’envàs sigui reciclable. Com ès un monomaterial el podem reciclar com toca. Són estructures que ja s’estant fent servir en altres sectors, i el que estem fent nosaltres és aplicar-lo al mon farmacèutic, on sempre costa molt més de posar en marxa canvis com aquest”.

El CPHI és la cita més important per a les empreses farmacèutiques, ja que per aquestes instal·lacions passaran durant els pròxims 3 dies, més de 40.000 visitants d’arreu del món disposats a fer negocis.

La fira farmacèutica ja fa 30 anys que volta per tot Europa. A L’Hospitalet, s’hi va instal·lar l’any 2016 i ara torna amb més força a una ciutat considerada com un dels millors hubs de producció farmacèutica en l’àmbit europeu.