El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat aquest matí les obres de la nova seu del SEM. La construcció de l’edifici, esta ubicada al costat de l’ICO, va començar al juliol de 2023 i es preveu que finalitzin aquest estiu. Un cop acabin les obres, començarà la segona fase del projecte en que les instal·lacions es dotaran amb la última tecnologia i el mobiliari necessaris per posar en marxa la nova seu.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha destacat que “amb la nova seu central del SEM, al costat de l’Hospital Universitari de Bellvitge i de l’IDIBELL, es crea un hub sanitari de primer nivell”. Balcells  ha destacat que “tindrem un edifici singular, modern, sostenible que tindrà tots els equipaments tecnològics i totes les novetats medi ambientals necessàries per donar resposta a la demanda. Un espai que donarà cabuda a més de 700 professionals”.

22.500 metres quadrats per donar resposta a la ciutadania

El nou edifici, de 22.500 metres quadrats, acollirà la centra de Coordinació Sanitària, CECOS del SEM, una bases assistencial, un centre logístic, un espai de formació i els serveis centrals de l’organització.

La directora del SEM, Anna Fontquerni, ha destacat que “per fi el SEM disposarà d’una seu que s’adequa a les necessitats pròpies d’una institució que gestiona les urgències i emergències extrahospitalaries de tot Catalunya les 24 hores, els 365 dies l’any”.

Fontquerni ha afegit que “la nova seu suposarà un salt qualitatiu no només en el servei que prestem a la ciutadania, sinó també una millora en l’entorn laboral dels professionals que hi treballaran diariàment”.

Aquest nou edifici permetrà resoldre un dèficit històric d’una de les infraestructures clau de Catalunya. La nova seu estarà equipada amb l’última tecnologia i està previst que es posi en funcionament el primer trimestre de 2025.