El Teatre Joventut ha acollit aquest dimecres la sessió plenària de tancament del Consell de Nois i Noies del curs 2022/2023. Infants i joves han presentat un dossier amb les seves propostes de millora.

Enguany, el Consell de Nois i Noies l’han format 90 estudiants de primària i 60 de secundària. Un total de 150 infants i joves que han tingut l’oportunitat d’analitzar L’Hospitalet des d’un punt de vista crític, localitzar els aspectes a millorar i fer propostes per una bona evolució de la ciutat.

En concret, els alumnes de primària tenien la missió de donar a conèixer les illes verdes als casals de la gent gran de la ciutat i d’analitzar els seus barris, elaborant un informe sobre quins aspectes calia millorar. Molts d’ells han assenyalat que l’incivisme és un dels principals problemes als quals fan front. “Es necessiten més pipicans, més contenidors i més il·luminació”, explicava Nerea Rojas, consellera i alumna de l’escola Menéndez Pidal.

La il·luminació també ha estat molt present dins els consellers de secundària, que tenien l’encàrrec d’estudiar la ciutat des d’una perspectiva de gènere. Dividits en tres grups (educomunicació, oci i temps lliure i urbanisme, espai públic i sostenibilitat), l’alumnat de secundària ha mostrat la seva preocupació per fer de L’Hospitalet una localitat més segura. “Volem els carrers més il·luminats, que no tinguem de sortir per estar a fosques”, deia Karem Paola Franco, del Pedraforca. Miquel Ruiz, del Can Vilumara, afegia més idees com “una neteja més profunda i dinamitzar algunes arees amb activitats pels infants o afegint més comerç”.

Després de la presentació de tota la feina realitzada, el Consell de Nois i Noies ha lliurat un dossier de propostes a l’alcaldessa en funcions, Núria Marín, i al tinent d’alcalde d’Educació en funcions, David Quirós, qui no ha dubtat a felicitar el treball dels infants i joves: “Som conscients de moltes de les coses que ens han dit però veure-ho des de la seva perspectiva pren encara més valor”.

Durant el plenari també s’ha emès un vídeo resum de la col·laboració feta pel Gabinet de Comunicació del Consell de Nois i Noies amb el programa Aula L’H de Televisió de L’Hospitalet. La temporada de l’espai ha comptat amb una secció bimensual realitzada pels consellers del curs 2022/2023.