Una llei que eviti l’edadisme, la discriminació social i laboral de la gent gran i les persones de a partir de 45 anys que perden la feina i pateixen situacions d’atur cronificat, de llarga durada, i risc d’exclusió. Aquesta seria la idea força del 4t congrés de l’associació Assat 50, que s’ha fet a l’auditori Barradas.

Assat 50 ha denunciat que segons el SEPE, el Servei Públic Estatal d’Ocupació, la taxa d’atur entre les persones de més de 45 anys frega el 55%, el 58,5% a Catalunya. I en aquest context ha reclamat que no s’exclogui aquest grup de població.

La presidenta d’Assat 50, María Hilda López Pérez, creu que “la lluita contra l’edadisme ha de començar a les escoles per després arribar a les empreses i al conjunt de la societat”. I ha afegit que “a una persona amb 45 anys ja li costa moltíssim trobar feina, quan es totalment vàlida i hi aporta molt”.

Una altra reclamació ha estat que s’adoptin mesures per impedir el biaix excloent per edat mostren els algoritmes dels programes informàtics d’avaluació de currículums i selecció de personal.

També s’ha reivindicat el talent sènior: experiència, coneixement amb perspectiva i capacitat de prendre decisions en situacions de crisi, valors que les empreses haurien d’entendre com a factors útils i productius.

Laura Rosillo Cascante, presidenta de l’Associació de Sèniors de Catalunya, ha indicat que “mirar el currículum hauria de ser al final d’un procés selecció de personal, no pas a l’inici, perquè el més important és demostrar si tens les capacitats per al lloc de feina”.

I com que la tecnologia canvia a cada segon, també s’ha posat l’accent en el fet que en el mercat laboral del futur la principal qualitat serà la capacitat d’adaptació.

Pablo Moschini Ibarra, menbre d’Assat 50, ha explicat que “durant el confinament, jo no m’hi vaig estar quiet a casa mirant la tele, sinó que, per esxemple, faig fer cursos de pàgines web”. I el seu company Joan Avilés Hita ha instat les empreses “a contractar gent de més de 45 anys perquè tenin capacitat d’aprendre i son ben vàlides”.

La situació d’atur de llarga durada de les persones de més de 45 anys i la necessitat de reciclatge laboral i formació contínua son aspectes que té en compte el Pacte Local per l’Ocupació.

El tinent d’alcaldia de Promoció Econòmica i Turisme, José Antonio Alcaide, ha indicat que “la formació és necessària, però també l’experiència i les ganes i no podem renunciar-hi a aquests valors”.

El congrés d’Assat 50 també ha inclòs tallers pràctics, organitzats per Creu Roja de l’Hospitalet, sobre com afrontar emocionalment un acomiadament i com sobre preparar una entrevista de feina.

Assat 50 es va constituir l’any 2013 amb l’objectiu de denunciar que el mercat laboral rebutjava i expulsava aquesta franja de població, una franja que ara, fins i tot, s’ha avançat als 45 anys, i també per reclamar a les administracions públiques programes específics d’inserció laboral.