El Congrés Integraded Systems Europe, conegut com a ISE, ha obert portes aquest matí al recinte de Fira Granvia, per tercer any consecutiu. Fins divendres, l’esdeveniment firal del sector audiovisual més gran del món espera superar els 55.000 visitants.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del rei Felip VI acompanyat de les diverses autoritats, entre elles l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, com a representant de la ciutat amfitriona. Enguany, a l’ISE hi seran presents més d’un miler d’expositors, entre els quals hi ha empreses com Samsung, LG o Panasonic, que mostraran les últimes novetats en pantalles 8K, els audiovisuals immersius i els mapatges de vídeo.

En el congrés també es tractarà la consolidació de la realitat augmentada i realitat virtual aplicables a la formació o l’entreteniment. El certamen se celebra a ple rendiment després d’una primera edició el 2022 limitada per la Covid. Ara, l’organització espera rebre més de 55.000 visitants i competir amb la fira estrella, el Mobile World Congres, en impacte econòmic, que segons els organitzadors se situarà entre els 280 i els 450 milions d’euros.

Mike Blackman, director general de l’ISE, ha assegurat que “m’encanta aquesta indústria. Cada any veig més novetats. L’any passat vaig descobrir la meva versió virtual donant la benvinguda a la fira. Quan jo estava a Omán vaig aparèixer a Barcelona amb una imatge amb tres dimensions. Aquest és el futur de les eines col.laboratives. És difícil saber que passarà d’aquí deu anys però el que si es pot dir és que serà excitant”.

L’organització confia competir amb el Mobile World Congres que començarà a finals de febrer, en impacte econòmic,. Segons estimen aquest impacte podria situar-se entre els 280 i els 450 milions d’euros.

L’ISE s’havia celebrat durant 16 edicions a la ciutat d’Amsterdam però just abans de la pandèmia els promotors van decidir fer un canvi d’ubicació a Barcelona.

Participació d’empreses catalanes

Un total de 73 empreses i entitats catalanes participaran amb estand a l’edició d’enguany de l’Integrated Systems Europe (ISE). Segons càlculs del Departament d’Empresa i Treball, es tracta d’un 7% més que el 2022, quan hi van assistir 68 companyies.

De fet, Catalunya, segons informa la Generalitat, és el 5è territori amb més companyies i entitats que participen a l’esdeveniment, superat només per la Xina, el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units, i per davant de països com Corea del Sud, Països Baixos o França. En conjunt, la participació catalana al congrés representa el 63% de les empreses de l’Estat espanyol amb presència a l’ISE.

Solucions digitals per a la indústria

Coincidint amb l’ISE, també té lloc a Fira Granvia la setena edició de l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC), l’esdeveniment internacional més important dedicat a la transformació digital de la indústria. Reuneix 330 expositors i més de 250 experts de tot el món al pavelló 4 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Amb el lema ‘Game-changing technologies for industry transformation’, el certamen persegueix fomentar l’impuls de la transformació digital del sector industrial.