OP FEST és un concurs de cançons originals en català entre els territoris de Catalunya. Cada televisió local de les 38 que participaran en el projecte farà un càsting per escollir la cançó que els representarà. Un cop seleccionades, es farà una primera fase on, a través de les votacions de les televisions locals i del públic, s’escolliran els 14 representants que finalment participaran en una única gala televisada en directe, on s’escollirà la cançó de l’any.

Després de tres edicions de l’Objectiu Paki, des de la Xarxa de Televisions Locals han apostat per una nova proposta, que tot i mantenir l’essència de l’ Objectiu Paki, sigui una versió evolucionada que posi encara més en valor la música i el territori. Així doncs, es volen convertir en un festival referent de música inèdita a Catalunya.

Es poden presentar tant solistes com grups musicals, a partir de 16 anys i sense límit d’edat. Per fer-ho, els candidats s’hauran de presentar al càsting amb una composició i lletra original, i aconseguir ser representants del seu territori.

Per apuntar-se als càstings territorials els candidats hauran d’omplir el formulari que s’habilitarà al web www.rtvc.cat/opfest a partir del 2 de setembre i fins al 24 de setembre. Amb la inscripció caldrà enviar un vídeo en condicions òptimes d’imatge i so, interpretant la cançó amb què es vol participar.

La Gran Gala se celebrarà l’11 de gener de 2025 al Teatre Auditori de Cardedeu amb música, ball, espectacle, votacions de les televisions i votació de l’audiència.

Els guanyadors d’OP FEST gravaran un tema en un estudi de so professional, gaudiran dels serveis de management i promoció del tema per part d’una discogràfica, i enregistraran un videoclip a través de serveis professionals audiovisuals.