El concurs Pica Lletres ha arribat a L’Hospitalet i el Teatre Joventut ha estat l’espai on s’ha celebrat una de les seves fases eliminatòries. El Pica Lletres és un concurs lingüístic produït per La Xarxa de Televisió Locals que es pot seguir per les televisions i ràdios locals, i que té com a principal objectiu potenciar de manera divertida l’ús de la llegua catalana entre el jovent.

Julia Gimeno, directora del Pica Lletres, ha explicat que “el català és una assignatura que els hi costa una mica. Tant pel jovent com pel professorat el Pica Lletres és una experiència que agraeixen molt perquè els ajuda a fer l’assignatura més dinàmica i divertida. A més, venir a la televisió, amb les càmeres i les llums, s’ho passen molt bé. És una experiència molt enriquidora per a ells”.

A la versió radiofònica del concurs, poden participar els alumnes que estiguin cursant 2n d’ESO,  i a la versió televisiva, poden participar els alumnes que estiguin cursant 3r d’ESO.

L’Institut Jaume Botey ha estat un dels centres que ha participat en aquesta fase d’eliminació al ser un dels instituts millor posicionats en el pica rànquing de la zona. L’Emma Sorribes i l’Aitana Vargas, alumnes d’aquest centre, s’han preparat de valent per superar les proves.

Per l’Emma, el Pica Lletres és una molt bona manera de potenciar i millorar el català a través dels diferents jocs lingüístics. Segons l’Emma, “aquest concurs és molt interessant perquè és una manera molt divertida de practicar el català entre nosaltres”.

Enguany els alumnes que participen en el Pica Lletres s’han pogut preparar i practicar a través de l’app del concurs. En el cas dels participants de la versió televisiva, l’app els ha servit per jugar i participar en la primera fase de classificació. El Pica Lletres es podrà veure a la Xarxa de Televisions Locals a partir del mes d’abril.