Les Festes de Primavera han acollit la 39a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet, que ha tingut lloc al Renaissance Barcelona Fira Hotel. Enguany hi han participat 18 concursants d’11 escoles d’hostaleria de Catalunya.

El primer classificat, guantador del Premi Memorial Jordi Estadella, ha estat Fernando Ruiz Valle, alumne de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB).

D’entre els participants hi havia tres alumnes de L’Hospitalet: David Jesús Sagardia i Meritxell Cuacos -del Centre de Formació d’Hostaleria municipal- i Johnal Xavier Ferreras Sena- de l’Escola El Repartidor – El Llindar.

Dos dels joves participants elaborant el seu còctel durant el concurs.

Durant el concurs, els participants han disposat de set minuts per elaborar, explicar al jurat i servir quatre copes d’un còctel d’aperitiu.

Després de la prova han obtingut una valoració tècnica -que puntua la imatge del participant, la seva habilitat i el resultat final- i una altra de degustació – que té en compte l’aroma, el sabor i la vistositat.

El concurs, que és un referent consolidat per als professionals del sector a nivell català, està organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.