El Club Muntanyenc L’Hospitalet organitza el segon cicle de cinema de muntanya, un certamen que començarà dijous 19 d’octubre a les 19:00 de la tarda a l’Auditori Barradas amb la projecció del documental “Territoris inexplorats, gel i nòmades a l’Àrtic rus”.

El film analitza l’expedició i l’exploració de l’escalada de cascades de gel i la visita i la convivència amb els pastors nòmades de rens de l’ètnia Nenet, majoritàriament a l’Àrtic Rus.

Aquest festival va començar com un cicle de documentals que només es feien a la tardor i coma conseqüència de l’èxit de públic, des de l’entitat s’ha decidit projectar films sobre expedicions a la muntanya també els mesos de novembre i desembre.

Josep Fernández, sots president del Club Muntanyenc L’Hospitalet, ha explicat que hi havia molt bons documentals i fer-los només a l’octubre es quedava curt. “Per això vam decidir passar pel·lícules cada mes”.

Fernández afegeix que els va sorprendre l’assistència aquest festival, hi ha un buit en la reproducció d’aquest tipus de documentals relacionats amb la muntanya i la natura per això l’èxit de públic”.

El programa del Festival

El 16 de novembre a les 19:30, a l’Auditori Barrada, es projectarà el documental “20.000 METERS UNDER THE EART”,  de Petra Höfer i Freddie Röchenhaus, aquest film va ser seleccionat pel BBVA Torelló Mountain Film Festival 2022.

La temàtica d’aquest film se centra en la cova Riesending, que és amb diferencia la més profunda i llarga d’Alemanya, amb 25 km de recorregut i una profunditat de 1.200m Està ubicada dins de la muntanya d’Unterberg, amb espectaculars paisatges subterranis que evoquen imatges d’El Senyor dels Anells.

Al mes de desembre, dijous 14, a les 19:30, també a l’Auditori Barradas, es projectarà “THE WALL OF DE SHADOWS”, de la polonesa Eliza Kubarska, que també va ser seleccionat per el Festival BBVA Torelló Mountain Film Festival al 2020. En ell es podrà veure l’expedició per escalar la cara nord del Kumbhakarma, una de les muntanyes més sagrades de l’Himalia. Amb aquesta última projecció finalitzarà aquest 2n Cicle de Cinema de Muntanya.

A més dels documentals, durant aquests mesos el Club Muntanyenc L’Hospitalet també organitzarà diferents exposicions i xerrades a l’Auditori Barradas relacionades amb l’alpinisme i les expedicions a la muntanya.