El Club Muntanyenc de L’Hospitalet serà l’encarregat d’acollir aquest any el mes de febrer vinent, els actes de la 55a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana. Aquest esdeveniment s’organitza com a reconeixement a la figura Pompeu Fabra i cada any assumeix l’encàrrec una entitat excursionista. 

De fet, és des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya d’on va sorgir la iniciativa de commemorar el naixement de Pompeu Fabra. Aquest 2024, el Club Muntanyenc de L’Hospitalet serà l’organitzador de l’esdeveniment que preveu entre d’altres, una sortida a Prada de Conflent, per recollir la flama on hi ha la tomba de Pompeu Fabra, i un acte de benvinguda al Casino del Centre amb la col·laboració de diferents entitats.

Toni Monrós,  membre de la comissió Flama 2024 explica que “ens fa molta il·lusió perquè una ciutat com la nostra encara no l’havia pogut acollir. Posarem el nostre granet de sorra per cuidar la llengua i aconseguir-ne una major presència en el dia a dia”.

El cartell de la Flama de la Llengua Catalana ha estat elaborat per Senyi Huang, alumna de l‘Escola Superior de Disseny Serra i Abella.

La Flama estarà tres setmanes a L’Hospitalet i després el testimoni anirà a mans de l’Abadia de Montserrat que celebra el seu mil·lenari.